Om oss

Vår tro

En öppen kyrka på väg…

Vi är en kristen kyrka som bekänner sig till Jesus Kristus och den världsvida allmänna kyrkan, som växte fram under det första århundradet efter Jesus födelse. Vi tillhör den baptistiska grenen av kyrkan med dess betoning på frihet och på personlig övertygelse om tro och eget beslut om dop. Vi verkar för kristen enhet och värdesätter erfarenhetsutbyte med andra kyrkor. Vi vill sträva efter att var en öppen kyrka där man kan känna sig hemma oavsett var du befinner dig i livet.

Bibeln

Vi tror att Gud talar till alla människor i alla tider genom Bibeln, författad av människor inspirerade av Guds Ande. Vår uppgift är att, ledda av den heliga Anden, leva oss in i Guds ord, för att leva ut det, personligt och gemensamt.

Teologi

Vi tror på Gud Fader, Jesus Kristus och den heliga Anden. Kyrkan har sin grund i den treenige Guden och finns till för världens skull.

Vill du veta mer

Läs mer i vår församlingsordning.

Församlingsledningen

Samuel Linde

Samuel Linde är gift med Karin och är pappa till Konrad, Mildred och Wilfred. Han jobbar till vardags med formgivning och pluggar litteraturvetenskap. Brädspel, träning och surdegsbakning är hans stora intressen – jämte samtal om Livet.

Samuel är en av församlingens ledare och huvudsakligt ansvarig för förkunnelse.

Joann Freiman

Är gift med Johanna och tillsammans har de tre goa pojkar. Till vardags jobbar han och Johanna med sin agentur inom inredning.

Älskar morgonpromenaden med den lurviga vännen. Svag för popcorn.

Joann sitter med i ledarteamet och är församlingens ordförande.

Marie Oscarsson

Marie Oscarsson

Är gift med Lasse och har tre vuxna barn, två söner och en dotter, och så två barnbarn. Till vardags jobbar hon som förskollärare på Vidhögeskolan i Veddige.

Hon gillar att vara ute i naturen och att umgås med familjen och vänner. Två gånger i veckan går hon också på olika gympass.

Marie sitter med i församlingsledningen och är en av de ansvariga för tjejkvällarna.